030 - Julkänsla?

Kalla mig knäpp, men min julkänsla har redan infunnit sig.
Oh jag riktigt längtar efter julen, att börja tända alla ljus, sätta upp stakar i fönstren, julstjärnor och lyssna på massa julmusik. Måste motvilligt erkänna att jag i skrivande stund sitter o lyssnar på Peter Jöbacks julalbum. Oh, vad jag njuter, hjärtat skriker bara meeeeer.
 
Denna helgen har varit en helt underbar helg trots förkylning, hosta och massa snorande. En helg då jag o gubben bara varit tillsammans med varandra. Massa filmtittande och mys i soffan. Smulan Jansson har också varit på besök. Lika mysigt som alltid fastän att hon har kommit in i en fruktansvärd trotsperiod då jag emellanåt har lust att dunka huvudet i väggen, men skam den som ger sig.
 
Svågern är iväg i Holland så det blev inget filmtittande där inte, men denna helgen var precis vad vi behövde känner jag Ikväll så var vi uppbjudna på middag hos svärföräldrarna. Det serverades hemmagjorda klyftpotatis med ytterfilé. Så jädrans gott asså. Det riktigt smälter i munnen.
 
Till kaffet serverades det äppelpaj med vaniljsås. Och just som vi skulle sätta oss ner i ett nersläckt kök med tända ljus kom den där julkänslan igen. Jag kände mig som ett barn på julafton, tittade ut genom fönstret o tron om att tomten skulle komma. Men sen kom jag på att det e ju bara den siste september idag o då kände jag mig faktiskt lite ledsen. Jag vill ju att det ska vara dags att plocka fram pynt, o julgran med mera. Det är nog något annorlunda i år i och med att det e första julen i vårt egna hem.
 
När vi gick hem ifrån svärföräldrarna så möttes vi av en eld-liknande doft. Ni vet den doften som kommer när man eldar i öppen spis. Det var nästan ett "Hallelulja"-moment. Oh jag riktigt längtar tills vi sitter i vårt egna hus på landet och kan elda i vår öppna spis. Jag får en sån längtan i kroppen, kan knappt vänta. Men jag har inte mycket mer till val, fastän jag vet om att det kommer en dag så är väntan lång. Vill ju att det ska hända nu, helst idag.
 

029 - The way u make me feel

Jag tror aldrig att jag med ord kommer kunna beskriva vad jag känner för dig. All kärlek, trygghet, glädje, tårar och skratt m.m
Känslorna är många emellanåt men det är inget som ändrar min kärlek till dig. Jag har sedan länge vetat att det är dig jag kommer leva mitt liv med. Och det är jag så glad för. 
 
Ibland känns vår kärlek som en saga, för bra för att vara sann och definivt för bra för att tillhöra mig. Varje morgon vaknar jag med ett leende på läpparna när jag ännu en gång vet om att vår historia är sann. 
 
Jag vill inte vakna en morgon utan dig vid min sida och vakna upp i tron om att detta bara är en mardröm. Utan dig finns inte jag. Du är min luft som jag andas, utan dig kvävs jag sakta till döds. 

028 - under construction

 

027 - Lunch!

Dagens lunch betod av stekt kycklingklubba och sallad, med lite vattenmelon som efterrätt :)
MUMS!
 

026 - Trött.nu

 
Det är bara förnamnet mina vänner, idag var det absolut ingen rolig dag att gå upp.
Riktigt trött i morse, o det var fortfarande mörkt när klockan ringde 0430.. Vetskapen om att älsklingen ligger sidan om och gott bara kan snarka vidare kändes inte ok hehe.. Han var så gullig i natt, han hade svårt att sova så jag sa åt han att ville han kunde han ju sitta uppe o kolla film eller något. Men de ville han inte, han ville hellre ligga i sängen o titta på mig när jag sov Är så glad och tacksam över att han finns i mitt liv.
 
 
 
Utan dig är jag ingenting mitt hjärta.

025 - Hjälp!!

Är det någon av er där ute som har tips på en svensk film med mycket humor och skratt?
Gärna en som är lätt att förstå.
 
 

024 - Ommöblering :)

Hehe då var det dags igen, fast denna gången var det ett måste.
När vi flyttade till Trelleborg så fick vi en 3-sits soffa och en bäddsoffa av min pappa.
Inte de finaste, och definitivt inte de skönaste men menade på att det fick duga så länge. Huvudsaken var att vi hade något att sitta i.
 
Men efter lite letande och kontakter hittade vi två nya soffor.
Ovh det var med glädje igår vi kastade dem på tippen.
FÖRE
 

 
EFTER!
 

Måste även poängtera att bordet (de mörkare) är också nytt, iaf för oss ;)
Men huvudsaken är att sofforna är mkt skönare. Det tycker även Smulan Jansson
 

023 - Vänner...

Efter drömmar inatt så har jag varit lite tankspridd under morgonen.
 
Vänner - Det handlar om tillit, det är som ett förhållande ungefär.
Och förtroende för en annan vän är väldigt väldigt viktigt för att en relation ska hålla.
Ärlighet också, man tycker inte alltid samma, man har inte alltid samma åsikter om precis allt.
Något jag lärt mig är att säga vad man tycker till en nära vän, även om det kanske inte är vad vännen vill höra.
Jag som många andra har varit en sån person som skvallrat, berättat saker om andra personer. Det tänker jag inte sitta och neka till!
Men jag är så himla glad, att jag tagit mig dit jag är idag! Då jag inte gör så! Jag tror det handlar om en mogenhet.
Jag kan fortfarande känna mig besviken över mina val om vänner. Jag visste bättre, man ska inte gå på samma skit flera gånger. Men egentligen, det har fått MIG att förstå, att man gör inte så. Och det har fått mig att förstå att det var inte vänskap. Jag skriver inte om specifika människor nu, utan över lag, över hur mitt liv varit dom senaste åren.
 
Jag har fortf väldigt svårt att lita på folk, men det är för att man har blivit sviken!
Sakta men säkert byggs det upp igen också! Och jag är faktiskt tacksam över mina vänner.
Jag kanske inte har 100 vänner, jag har några få. Men hellre få äkta, än 500 falska.
 
Och med detta ville jag få ut? Ingen aning, lite tankar som jag ville få ur MIG bara!
NI som är mina vänner idag - I Love you all! ♥

022 - God morron

 
Klockan är nu 04.50 o jag har precis vaknat..
Dags att bege sig till jobbet om ca en timme..
Hatar verkligen dessa tidiga mornar, men vad gör man?
Det underlättas ju inte direkt av att bussarna går som bäst 1 gång i timmen på    morgonen :( o snabb-bussen börjar inte gå förrän om 1½ timme drygt.. Men de e bara till att bita i det sura äpplet...

 
Vi hörs senare :)

021 - Kärlek ♥



VÄRLDENS FINASTE ÄLSKLINGAR!
NI ANAR INTE HUR MYCKET JAG ÄLSKAR ER OCH VAD NI BETYDER FÖR MIG

020 - Movienight

Nu glider vi ner i soffan till en efterlängtad filmkväll.
Bara jag o min finaste älskling o vår kärlek
 

019 - Fredagsmys

 
Äntligen fredag, o de e dags för fredagsmys efter att denna jobbedagen har börjat..
Oh de säger jag innan ens jobbedagen har börjat.. Sitter i skrivande stund på bussen på väg till jobb, o höstvädret är verkligen på väg idag.. Det e kallt, rått och regnet hänger i luften. Jag kan inte tänka mig att det är mer än 12 grader ute.. Redan nu är energin inte direkt på topp, tror dock att de beror en hel del på vädret.. Igår var de ju en helt underbar dag.. När vi var ute i Skåre så var de vindstilla o solsken..o idag e de blåst o massa moln.
 
Kvällens planer är inte bestämda ännu men jag har en aning om att det kommer bli filmkväll tillsammans med älsklingen o hans bror.. Det e ju nästan standard nu känns de som. Men vi får se vad den har i sitt sköte.
 
Känner att det e dags att koppla ner, börjar bli lite smått åksjuk, har ingen lust att kräka..
Uppdaterar mer ikväll.. Ha en fortsatt bra dag alla :)

018 - Ta livet av mig mamma

Senaste boken jag läste. En mycket bra bok. Jag sträck-läste den, hade jättesvårt att lägga ifrån mig den pga att den var spännande och riktigt bra skriven. Det känns nästan som om det var ens egna familjemedlem det hände. En otroligt gripande men spännande bok. Detta är rekommenderad läsning mina vänner :)
 
Beskrivning:

- "Äsch, äta kommer jag aldrig att göra. Varför förstår ni inte det?"

När Katarina Käcko fick anorexi för första gången var hon elva år gammal. Några år senare slog sjukdomen till på nytt, den här gången med psykiatrisk klinik, outhärdlig ångest och resignation inför livstida sondmatning som följd – när Katarina sedan drack två klunkar vatten i oktober 1997 var det första gången hon åt eller drack på 350 dagar. Hjälpen kom på Anorexicentrum vid Huddinge sjukhus, där man ser på anorexi som en fysiologisk snarare än en psykisk sjukdom. 

Ta livet av mig, mamma! är Marianne Käckos berättelse om sin dotters sjukdom och om kampen för ett för henne lämpligt vårdalternativ. Med ett fast grepp om vardagen och fötterna stadigt på jorden beskriver Marianne Käcko såväl det hjärtskärande i att se sitt barn lida som frustrationen i att leva med en anorektiker. Hon belyser också den finländska anorexivården – både det positiva och det negativa – ur ett användarperspektiv.

Ta livet av mig, mamma! innehåller också ett efterord av den idag friskförklarade Katarina Käcko, som ger sin syn på sjukdomstiden.


017 - Jobba, jobba, jobba

 
Jobb hela veckan lång :)
Superkul o de ger bra med klirr i kassan. Denna veckan jobbar jag både i Lund och i Malmö. Måste säga att jag tycker det är ett ganska intressant jobb jag har. Träffar så mycket människor, och alla är olika. Inte två stycken som är likadana. Inte heller e den ena dagen lik den andra, o det e de som gör det så spännande. Det passar mig perfekt. Igår fick jag till och med en egen jobbe-mobil.. Man stiger i graderna hehe.. 
 
Jag hade en lång dag på jobb igår, var inte hemma förrän närmare 19, o det kändes i huvudet vill jag lova. Magen skrek efter mat och kroppen efter energi. När jag kom in i huset möttes jag av finaste älsklingen o hans kära bror. Efter att ha fixat mat så gled vi alla tre ner i soffan till en efterlängtad film. Jag o hjärtat hyrde tre filmer i helgen och nu var de dags för att se den sista.. The Hunger Games. 
 
Måste ärligt säga att jag blev ganska besviken. Filmen som är nästan 2½ timme lång, hade ett ovanligt långt "intro". Dvs att det hände knappt någonting de första 70min. Sen hände de lite mer och sen var filmen mer eller mindre slut. Det är egentligen en sådan film som jag kan tycka har en enorm potential till att kunna bli riktigt bra o spännande, men så blev inte fallet med denna. Hade jag varit filmkritiker hade jag kunnat ge den betyget 2-2½ av 5..
 

016 - Bloggenkäten

Precis innan jag loggade in på bloggen för att skriva en liten uppdatering kollade jag igenom förstasidan o hittade faktiskt något jag tyckte var intressant.. Det är en bloggenkät som man kan fylla i på sin blogg där du svarar på lite frågor.. Oh just i denna stunden passade detta perfekt eftersom jag sitter på jobb.. 
Då kan jag skriva lite då och då..
 
BLOGGENKÄT
 
Hur länge har du bloggat? 
Från och till sen säkert 10 år tillbaka, men denna bloggen har jag haft sen juni 2012. Jag har bytat blogg ganska många gånger ;)
 
Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut innan du själv började blogga? 
Att de var modiga personer med starka personligheter, typ Blondin Bella personligheter. Läste bara riktigt stora bloggar i början där det fanns en hel del taskiga kommentarer så trodde nog att man skulle behöva va ganska tålig för att blogga.
 
Vilken var den första blogg du förälskade dig i? 
Har läst många olika men den enda jag fortsatt läsa varje dag från det jag hittade den är MissMaddis
 
Hur känner du nu inför dina allra första blogginlägg? 
Går aldrig tillbaka och läser vad jag skrivit tidigare plus att jag har inte kvar de gamla bloggarna.. Har haft en tendens att byta som en annan bytar underkläder. 
 
Hur många bloggar återvänder du till regelbundet? 
Har ca 10 favoritbloggar som jag läser dagligen, men e destu sämre på att kommentera. 
 
Hur många av de bloggar du läser är dagboksbloggar och inte ämnesbloggar? 
De flesta av dem faktiskt, tro de eller ej. 
 
Nämn en bloggare som verkar vara väldigt, enormt jätteolik dig, vars blogg du tycker om? 
Svårt, jag tror jag får återkomma om det. 
 
Nämn en bloggare som verkar lik dig, vars blogg du tycker om? 
MissMaddis
 
Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? 
De tycker nog bara de e kul, men har dock varit lite mutter om att jag har bytat ganska ofta innan, vilket jag iofs kan förstå. 
 
Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? 
Ja absolut det tror jag, men jag vet inte garanterat. 
 
Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg? 
Nja inte riktigt...ibland skulle jag vilja skriva lite mer personliga grejer men är rädd att jag ångrar mig.
 
Nämn några saker som du aldrig bloggar om och anledningen till? 
Det finns inte något som jag inte nämner, men däremot kanske jag sätter de i ett skyddat inlägg. 
 
I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse? 
Hehe ja som jag skrivit tidigare så blir jag väldigt stolt när andra gillar mina bilder och det jag gör så absolut gillar jag bekräftelse. Vem gör inte det liksom?! Men de e inte huvudsaken till att jag bloggar utan de e för att få skriva av mig, rensa tankarna. 
 
Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? 
Absolut men bara på ytan.
 
Har du träffat folk IRL efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? 
Ja någon har jag gjort. 
 
Kan det vara ”skadligt” att blogga? 
Nja men kanske att det blir för stor press att prestera för vissa. Tror det kan va mer "skadligt" att läsa andras bloggar.
 
Bloggar du om två år? i så fall: är ditt bloggande annorlunda då? 
Oj det återstår att se...men jag tror dock att det är ett annat huvudämne :P
 
Vad har bloggskrivandet betytt för dig? 
Bara positivt
 
Vad har bloggläsandet betytt för dig? Har fått en massa inspiration och bra ideér men även stöd o support i tuffa tider. 

015 - Glesheten..

Jag vet om att de e glest mellan gångerna då jag uppdaterar bloggen, men nu kommer det att bli ändring på det.. För denna veckan kommer vi att få internet i lägenheten, vilket kommer att underlätta det hela ganska mycket. Så nu gäller det bara att få igång min laptop med, för försöka göra HLR på den eller något.
Tur att jobbedatorn fungerar iaf.. Kan alltid använda den om de behövs.
 
I helgen har jag o hjärtat haft välförtjänt egentid tillsammans med Smulan Jansson, vilket har varit underbart.. 
Längesen vi hade de så mysigt, de e verkligen sådana här dagar jag uppskattar allt bra jag har o gubben är de som står högst på listan.. 
 
Vi hade filmkväll osså (såklart) o jag valde dessa tre:
Vi har redan hunnit med att se både Kvarteret Skatan - Reser till Laholm och Livet som treJag är personligen inget störrre fan av Kvarteret Skatan, men eftersom hjärtat så gärna ville se denna så hyrde vi den med. Men jag måste säga att den var över min förväntan, betydligt bättre än vad jag trodde. Livet som tre är en ganska mysig film i mina ögon, man känner igen sig ganska mycket i den kan jag tycka men det är ju bara personlig mening. Kan dock inte påstå att de gäller i allt. Men absolut en sevärd film :)
 
Ikväll kommer vi förhoppningsvis se The Hunger Games.. Jag tror o hoppas på att vi har spratat den bästa till sist, men de återstår o se :)
 
 
Nej, nu kan jag inte sitta här längre, sitter ju på jobb så de e dags att göra något vettigt..
Ha en fortsatt bra dag alla :)

014 - It gives me the chill...

 
En låt som går varm i mina öron just nu.. 
Den är så jäkla bra o får mig på strålande humör när det behövs.