055 - Guilty pleasures

 
 
 
o
a
Nu är det så här. Alla har saker de gör som de helst inte vill erkänna med risk för att förlora sin värdighet. Så det är en förbannat stor risk jag tar här nu när jag avslöjar det här för er.

Full House. Minns ni den? Den där komediserien från 90-talet om familjen Tanner med de små Olsen-tvillingarna som söta minstingen Michelle. Jag ljuger inte när jag säger att jag har varenda avsnitt från första och andra säsongen på dvd. För de som var med på videobandstiden så kanske ni kan förstå på ett ungefär hur många band samlingen  Åtta säsonger, jag säger bara det.


High School Musical. Jag vet seriöst inte vad det är med mig och cheesy tonårsfilmer med sjukt förutsägbara händelser och små gulliga par som man vet kommer få varandra till slut, vad som än hänt. Jag vet heller inte vad det är med mig och musikaler. Kan inte hjälpa det. De här filmerna har ju allt det där + en så in i helsikes söt Zac Efron. Så det här är ju helt perfekt.

Såga mig inte vid fotknölarna nu är ni gulliga. Jag är fortfarande en relativt cool människa.Lovar.första

054 - Om mig

Jag heter Susanne! Tycker kaffe är äcklig vuxendricka, men dricker varm choklad och vatten. Är uppvuxen á la riktig Svensson med villa, kombibil, 2 hundar, storasyster, 3 bröder, en pappa som egen företagare och en mamma som dagmamma.. Just ja, sedan heter jag faktiskt Svensson i efternamn också. Full pott där kan man säga.
Hatade allt som hade med rock och metal att göra för x antal år sedan, men sedan kom kärleken in i livet och visade mig vad Metallica var, och jag har varit hooked sen dess.. Har en väldigt stark vilja och en envishet typisk för oss oxar. Får tårar i ögonen när serier ifrån 90-talet dyker upp på TV-skärmen, men även tecknat.
Och ja, det är av glädje och lycka. Drömmer om en resa till New York och en liten gård på landet. I en film om mitt liv skulle huvudpersonen spelas av Queen Latifah. Lite för att folk tycker jag är lik henne, men mest för att hon är grymt härlig. Lovade mig själv att aldrig hoppa på den här listan, men nu står jag här. I en egenskapad lista visserligen. Äsch det bjuder vi på.

053 - 15 days


1. Om mig
2. Guilty Pleasures
3. Bästa tv-serie-scen
4. Wild cards
5. Ett klockrent filmcitat 
6. Ett musikaliskt geni
7. Favoritplats
8. Bästa karaktär
9. En förebild
10. Bästa sömnmedlet
11. En tv-serie att leva i
12. Bästa konsertminne vs. Bästa konsert
13. Tre favoritfotografier
14. Irritation
15. Bästa låttexten - någonsin

052 - Sankta Lucia

Natten går tunga fjät, runt gård och stuva.
Kring jord som sol’n förgät, skuggorna ruva.
Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus,
Sankta Lucia, Sankta Lucia.

Natten var stor och stum. Nu, hör, det svingar
i alla tysta rum, sus som av vingar.
Se, på vår tröskel står, vitklädd med ljus i hår,
Sankta Lucia, Sankta Lucia.

Mörkret skall flykta snart, ur jordens dalar.
Så hon ett underbart ord till oss talar.
Dagen skall åter ny, stiga ur rosig sky,
Sankta Lucia, Sankta Lucia.